10.09.17

Hurikán Irma v obrazech

Asi každý, kdo se pohybuje v online světě, se už dozvěděl, že nějaký hurikán Irma zpustošil Kubu a blíží se k pobřeží Floridy a vypadá to, že tam způsobí miliardové škody. V televizi se často objevují obrázky těch lidí, kteří se snaží z Floridy dostat do vnitrozemí, aby se dostali z dosahu hurikánu. Ale nechci tu psát o možných budoucích katastrofických scénářů, co by bouře mohla způsobit, já naopak chci ukázat trošku odlišný pohled na tuto bouři biblických rozměrů.

Na všem špatném se dá najít něco pozitivního, a tak Vám níže nabízím pár fotek ze života obyvatel Floridy jak se na hurikán připravují a také pár zajímavostí ohledně hurikánu.
I takto může vypadat karavan :)

Černá díra polyká Kubu a řítí se na Floridu


Rada pro hurikán :)

Pravděpodobný směr hurikánu

Dnes má svátek Irma, asi se Američané inspirovali z našeho kalendáře :)

Velikost hurikánu podle velikosti Evropy

Dneska se na googlu lidé začali zajímat  o Irmu :)



https://twitter.com/roberthoplacius/status/906708476210053120 a na tomto videu můžete vidět člověka, který "brání" pobřeží před hurikánem :) 
Místo: 269 01 Olešná, Česko

3 komentáře:

  1. North Korea is that way. :D To pobavilo. :D Zarážející je pro mě to porovnání velikosti s Evropou, to je šílený... Na mě hlavně tyhle věci, kterou jsou za velkou louží, působí jako z jiného světa. Je to pro mě nepředstavitelné a je mi vážně líto těch lidí, vidět na radaru, jak obrovská věc se na ně řítí a přijdou téměř o všechno. Proto říkám, že nechápu, jak někdo může být až tak moc nespokojený s ČR, že se chce odstěhovat do Ameriky a jiných zemí. Vážně? Fakt to těm lidem za to stojí? To už raději překousnu máslo za 50 korun než možnost, že si postavím na Floridě nádherný dům, který mi odnese Irma...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chápu vznik hurikánu, tak ten vzniká na základě teploty v Atlantiku, takže i kdyby se to blížilo do Evropy, tak se to k nám nedostane, protože se to přes Alpy a Šumavu nedostane.
      Jinak když se kouknu, jak se staví u nás baráky a jak se staví baráky v USA, tak u nás jsou stavěny baráky do "hloubky", takže celý dům by u nás nic neodneslo (možná tak při 300km/h a více), ale v USA to moc do hloubky není, co jsem viděl obrázky, tak to větší vítr odnese jedna dvě.
      Stěžujme si na ČR, ale v porovnání s přírodními katastrofami v USA jsme na tom ještě dobře

      Vymazat
  2. Přesně, jak už psala paní Marie výše - porovnání s Evropou je drsné...

    OdpovědětVymazat